28 mei 2020

Wat doe ik?

Euhm fotograferen zeker…deuhh!

Het liefst van al loop ik met mijn camera in mijn hand en leg ik alles vast wat ik tegenkom. Van binnen in mijn eigen appartement tot de weidse bossen en velden buiten in de natuur.

Het gaat mij om het observeren van de omgeving waarin ik me op dat ogenblik bevind en die zo goed mogelijk te absorberen, zodat ik de juiste compositie te pakken krijg waar ik dan mijn camera zo op instel om het mooiste resultaat op mijn sensor vast te leggen. Dus het komt er eigenlijk op neer dat ik grof geschat 99% van de tijd aan het kijken ben en 1% aan het fotograferen. En laat nu dat kijken net het belangrijkste zijn. Een foto trekken kan iedereen, een foto maken vergt toch wat meer kennis, kunde en oefening.

Dat doe ik dus, ik beroep mij op mijn kennis, kunde en ervaring om voor jou een foto te maken, een foto waar jij iets mee kan. Of dat nu een foto is waar jij iets mee wil verkopen of een herinnering aan een leuke gebeurtenis levendig mee wil houden, ik maak hem voor jou.

Ik bewerk hem zelfs voor jou, want dat behoort ook tot het takenpakket van een fotograaf. Een taak die ook veel meer werk in beslag neemt dan het fotograferen zelf. Een taak die dus zeker niet te onderschatten valt. Om die mooie foto’s die jij wenst er nog mooier en frisser uit te laten zien ben ik nog erg lang bezig om ze te bewerken. Dit gebeurt natuurlijk met de gedachte om jouw product nog beter te laten verkopen of om jouw herinnering aan die geweldige gebeurtenis nog levendiger te maken. Goed werk is dat dus.

Uiteraard wil ik jullie, de meest sprekende en aantrekkelijkste foto’s geven en daarom blijf ik ook steeds mijn kennis over fotografie uitbreiden op elke manier mogelijk. Een van mijn kernwaarden is dat ik steeds meer kennis wil vergaren. Ik ben ten eerste nieuwsgierig ingesteld en kan me dus volledig openzetten om die kennis tot me te nemen. Ten tweede vind ik het gewoon ook leuk om nieuwe dingen te leren en die daarna in de praktijk toe te passen.

Goed kwalitatief materiaal is ontzettend belangrijk. Dat maakt het fotograferen een pak makkelijker. Gelukkig worden er de laatste jaren geen slechte camera’s meer gemaakt. Het goede maar vooral het juiste materiaal voor die ene klus is essentieel om het beste resultaat te verkrijgen. Maar toch is kennis in mijn ogen nog een tik belangrijker. En die wil ik op dit blog ook met jullie delen. Waarom zou ik de kennis die ik heb enkel maar voor mezelf houden, terwijl ik er anderen ook blij mee kan maken?

Hmmm, nu wilde ik het eigenlijk ook nog hebben over wat ik nu juist graag fotografeer, wat mijn niche is. Ach, das voor een volgende keer dan 😉

Joew

Stay Safe

Ken

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter