25 juni 2020

Volgende week is het zover!

Ondertussen zijn we bijna zo ver dat ik met mijn fotografie onderneming in bijberoep van start ga. Mijn BTW-nummer is in aanvraag en ik verwacht dat ik die binnen enkele dagen overhandigd krijg van mijn boekhouder. Vanaf 1 juli zal ik dan officieel zijn ingeschreven in de KBO. Maar eigenlijk ben ik al veel langer bezig met mijn zaak. Er kruipt veel, héél véél, tijd in het opstarten van een onderneming. Gelukkig heb ik tijd, en gun ik me ook die tijd. Sinds kort werk ik niet meer op woensdag bij mijn werkgever zodat ik op die dag mezelf volledig kan focussen op mijn fotografie.

Dan probeer ik:

  • Een blog te schrijven (zoals nu dus)
  • Fotoshoots te bedenken en uit te voeren
  • Foto’s te bewerken
  • Administratie te doen
  • Klanten te zoeken
  • Zakelijk te groeien
  • En ga zo maar door…

De dagen dat ik nog wel bij mijn werkgever werk probeer ik zo in te delen dat ik voor of na mijn werk ook nog wat van bovenstaande punten kan doen. Dit alles kan en mag niet ten koste gaan van mijn rust want het laatste wat ik wil is mezelf voorbijlopen omdat ik teveel hooi op mijn vork neem. En dat kan nooit de bedoeling zijn.

Gelukkig voelen al deze voorbereidingen naar mijn eigen zelfstandigheid niet als werk en als ik erover nadenk waar ik binnen enkele jaren wil staan dan krijg ik alleen maar meer energie om door te gaan met wat ik nu aan het doen ben.

Spannend is het allemaal wel, dat zeker. Dat het niet altijd van een leien dakje zal lopen daar ben ik me van bewust. Maar ik heb de laatste maanden al ontzettend veel bijgeleerd over ondernemen en ben ik al een aantal keer uit mijn comfortzone gestapt. Door het zetten van deze stap kom ik steeds meer over mezelf te weten. Als persoon, als ondernemer en vooral als fotograaf. Het is geweldig interessant om bij mezelf die ontwikkeling te merken. Het motiveert me. En net met die motivatie in handen, is mijn onderneming nu al een succes!

Joew

Stay safe

Ken

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter