Om het foodverhaal van de culinaire kleppers van De Vuurplaats in beeld te brengen trok ik alle registers open, waaronder zelfs enkele nieuwe. Zo nam ik onder andere mijn gloednieuwe drone mee om foto’s vanuit een heel ander perspectief te kunnen maken.
Het aanmaken van het vuur, de voorbereiding tot het koken, het koken zelf, het ontvangen van de gasten, de bereide maaltijden natuurlijk, tot het gezellig tafelen, alles trok ik voor mijn lens om alle gastronomische bedrijvigheid vast te leggen.

Het is geweldig om te zien hoe chef Martijn doet waar hij goed in is, het vuur beheersen en daar gebruik van maken om verrukkelijke gerechten op te bereiden.
En ook hoe vinoloog Janine haar gasten in de watten legt met een rondleiding over hun werkdomein, uiteraard met een goed glas wijn in de hand.

Vuur en eten staan centraal in deze reportage maar het is zoveel meer dan dat. Ze gaat ook over verbinding. Verbinding met de natuur en met haar elementen, verbinding met vrienden en kennissen. Samenzijn en je jezelf voelen.

Tijdens deze fotoshoot was ik ongecompliceerd en volledig mezelf. In de natuurlijke en robuuste sfeer van het buiten zijn in de nabijheid van lekker eten en met mijn camera in de hand voelde ik me simpelweg thuis.

Toen alle foto’s genomen waren mocht ook ik aanschuiven aan de gezellige en sfeervolle tafel en kon ik meegenieten van al het lekkers wat doorheen de dag gemaakt was. Het werd een feestmaal om vingers en duimen bij af te likken. Maar dat zag ik stiekem al heel de dag aankomen.