Net zoveel warmte als in de zomer zo bleek. Ik werd als fotograaf weer hartelijk ontvangen door Martijn, Janine en Eva. Ik deed even met Janine een rondje over het landgoed om te zien wat er allemaal veranderd was tov van de zomershoot die ik er in augustus deed. Ondertussen werd ik door haar gebrieft over  wat ze gepland hadden voor vandaag en wat er van mij als fotograaf verwacht werd.Terwijl ik de nodige instructies kreeg stond Martijn het vuur van de verschillende kookplaatsen al op te wekken.

De Vuurplaats is een plek waarbij je een leuke tijd beleefd met familie en vrienden rond het vuur. Gezellig kletsen met een goed glas wijn en een snack erbij. Heerlijk genieten dus. Ook kan je hier verschillende leuke workshops volgen waar alles uiteraard draait om vuur. Je gaat zelf aan de slag met het vuur maken. En dat begint met het hakken van hout! Je steekt zelf het vuur aan waarop je straks onder begeleiding in gaat koken. Je maakt de smakelijkste gerechten en komt er vanzelf achter dat eten gemaakt in open vuur een ware smaaksensatie is. Nog even iets nodig uit de gigantische moestuin om je gerecht te garneren? Ga maar plukken.

Deze aspecten van De Vuurplaats mocht ik beeldend vastleggen zodat bezoekers van hun website en social media kanalen in één oogopslag deze beleving haast vanaf thuis kunnen ervaren. Natuurlijk met de intentie om het uiteindelijk in levende lijve te komen beleven op landgoed Vollenhoven te Utrecht.

Voor mij was deze missie zeker geslaagd. Een warme plek zoals deze waar de mensen vriendelijk zijn en actief meedenken over de uitkomst van de gewenste foto’s. Waar tijd wordt genomen om te genieten voor, tijdens en na het werk. Daar voel ik mij als culinair fotograaf helemaal op mijn gemak. 

Graag tot de volgende keer Martijn, Janine en Eva!