Door eten verbinden we ons met andere mensen, andere landen en andere culturen. Als culinair lifestyle fotograaf laat ik deze verbinding zien door middel van mijn foto’s. Mijn liefde voor eten én voor fotografie heeft ertoe geleid dat ik culinair lifestyle fotograaf ben geworden. Door het volgen van een opleiding food journalistiek kan ik nu ook beter schrijven over eten en betere food gerelateerde content maken. 

Ik heb het idee dat er in Nederland steeds grote stappen worden gezet wat food innovatie betreft. Als Belg die nu in dit mooie en vooruitstrevende Nederland woont leer ik graag bij over al deze innovaties en leg ik deze met plezier vast op beeld. 

Mijn voorliefde voor echtheid en robuustheid in het uiterlijk van food zie je terug in mijn foto’s. Ik vind dat eten echt moet zijn, gemaakt van echte ingrediënten door echte mensen! 

Belangrijke kernwoorden die ik toepas tijdens het maken van foto’s zijn: ‘BELEVING‘, ‘AUTHENTICITEIT‘ en ‘AMBACHT‘!

Ook ik als fotograaf vind het belangrijk om zorg te dragen voor onze planeet. Daarom werk ik graag samen met mensen in de foodbranche die met hun producten en diensten bijdragen aan een duurzamere samenleving. 

Zo lokaal mogelijk geproduceerd, op ambachtelijke wijze gemaakt, op kleine schaal, nieuwe smaakervaringen, culinaire indrukken om te onthouden,… Zijn enkele voorbeelden van instellingen waar ik waarde aan hecht.

Zakelijk zelfportret 1

Mobiele studio, lenzen en drone

Ken Stoffels fotografie - foodstories - Campfire Stories

Met mijn mobiele studio apparatuur ben ik van alle gemakken voorzien om tot bij jou op locatie te komen. Zo heb ik flitslicht, continue licht, softboxen, reflectieschermen en verschillende food achtergronden waar ik uit kan kiezen om jouw producten zo smakelijk mogelijk te fotograferen.

mijn lenzen set bestaat uit drie verschillende lenzen die uitstekend samengaan met culinaire fotografie. Zo heb ik een 28-70mm zoomlens die ik gebruik voor overzicht- en beleving foto’s en portretten. Een 50mm lens die ideaal is voor product en studiowerk. Je zou het misschien niet snel denken maar foodfoto’s zien er prachtig uit als ze gefotografeerd zijn met een macrolens. Ook die heb ik en kan ik inzetten voor jouw gewenste foodshots.

Een drone heb ik voor de foto’s die op hoogte gemaakt moeten worden. Buitenkeukens, voedselbossen of (food)festivals, met mijn drone kan ik sensationele beelden maken vanuit een perspectief dat je niet gewend bent. Succes gegarandeerd!

Kan ik jou helpen met je volgende shoot?