Mijn pad naar professionele vrijheid

Hey, ik ben Ken. Ik heb altijd met de gedachte geleefd dat ik als werknemer in dienstverband tevreden en gelukkig zou zijn.
Het gevoel hierbij dat ik mijn capaciteiten niet ten volle benutte nam ik dan maar voor lief.
Totdat ik fotografie ontdekte en mijn creativiteit rijkelijk en overvloedig begon te stromen.
Tegelijkertijd begonnen bepaalde toekomstdromen zich te ontwikkelen en pas toen besefte ik dat ik mijn eigen baas moest zijn en op zoek moest gaan naar mijn pad naar professionele vrijheid…

Wat betekent professionele vrijheid voor mij?

Niet meer afhankelijk zijn van één bepaalde plek waar je elke werkdag weer naartoe moet gaan om te ‘werken’ en in plaats daarvan gepassioneerd uitoefenen waar ik gelukkig van word zonder gebonden te zijn aan een werkplek of -tijd.

Deze professionele vrijheid vind ik in fotografie

Sinds ik fotografeer voel ik me niet meer begrensd in mijn capaciteiten. Alles kan… en nog veel meer dan dat! Er zit geen limiet meer aan mijn creativiteit.
Ik hoef mijn camera maar te pakken en ik kan op pad.
Vanmiddag heb ik een shoot in Antwerpen, morgenavond fotografeer ik in Arnhem en de dag daarna lunch ik met jou in het groene Limburg om een nieuwe samenwerking te bespreken.
Dit is een voorbeeld van hoe ik professionele vrijheid zie. Niet gebonden aan plaats of tijd. Flexibel.
Vrij van ‘werk’, vol van passie!

Foodfotografie

Eten en ik, wij zijn twee handen op één buik. Voor mij staat eten gelijk aan leven en energie. Het is de poort naar gezelligheid en verbinding met anderen. Het biedt me troost en geeft me kracht.
In foodfotografie vind ik dezelfde eigenschappen. Door te mogen werken met de levendige kleuren en prachtige vormen van alles wat eetbaar is, maak ik er met plezier mijn plicht van om dit zo in beeld te brengen dat de energie van het beeld spat!

Ik doe alles met passie

Ok, jullie weten nu al dat ik gepassioneerd ben door fotografie. Ik heb echter nog een berg aan hobby’s die ik net zo gepassioneerd uitoefen.

Koken en bakken

Dit komt vast niet als een verrassing, haha. Niet alleen zet ik graag eten op de foto, ik hou er ook nog eens van om lekker eten klaar te maken.
Ik vind het heerlijk om in mijn collectie kookboeken een recept uit te zoeken en daar dan mijn eigen versie van te maken.
Enkele jaren geleden zette ik mijn passie om te bakken kracht bij en behaalde ik een diploma ‘brood- en banketbakker’ via onderwijsinstelling Syntra. 

Muziek

Muziek is mijn alles! Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik naar muziek luister. Door muziek beweeg ik, voel ik, leef ik,…
Ik luister vooral naar Trance muziek. Elektronische muziek waar de beats per minute (BPM) tussen de 120 en de 140 liggen en waarin de melodie primeert. Het genre heet zo omdat het je in een ’trance’ kan brengen. En bij mij doet het dat zeker.
Ik voel me meermaals een spirituele reis ondernemen waarin ik mijn gedachten kan ordenen en mijn creativiteit de vrije loop kan laten gaan al luisterend naar deze hemelse muziek.
Meestal luister ik naar sets van bekende dj’s in dit genre maar vaak wil ik zelf de muziek in elkaar mixen. Daarom verwende ik mezelf onlangs met een dj-controller en bijbehorende software en werd ik huiskamer-dj. Ik kan je zeggen dat mijn batterijen daar ontzettend van opladen, heerlijk!

Natuur

Over batterijen opladen gesproken, van een wandeling in de natuur krijg ik ook telkens weer goeie energie. Wandelingen in het bos met mijn lief en onze hond zijn momenten die ik het meest koester.
Dan delen we onze gedachten en ideeën. Inspireren en leren we van elkaar. Fantaseren we over onze toekomst samen maar vooral beleven we het hier en het nu. En dat beleven we intens.
Af en toe neem ik mijn camera mee op zo’n wandeling. De natuur geeft me ontzettend veel fotografische inspiratie…