28 oktober 2020

Mijn inspiratiebronnen


Hey hallo, hier ben ik nog eens. Wat een tijd geleden dat ik nog eens iets met jullie gedeeld heb. Als jullie jezelf afvragen waar ik heel de tijd gezeten heb dan leg ik het jullie graag uit. De voorbije maanden waren best wel druk. Ik ben heel veel met fotografie bezig geweest uiteraard, maar het kwam er steeds niet van om die dingen neer te schrijven en te delen met jullie. Ook ben ik bezig met projectjes voor mezelf waar ik nu liever nog niks over zeg. Op tijd en stond komen jullie die allemaal wel te weten. En eerlijk is eerlijk, ik had bij momenten ook helemaal geen zin om te bloggen. En laat ik zeker niets doen waar ik geen zin in heb.

Ook buiten de fotografie is het aardig druk geweest. Mijn moedertje en mijn zus zijn samen verhuisd en konden alle hulp gebruiken om hun nieuwe huisje gezellig en bewoonbaar te maken. En om dat te vieren zijn we ook (net op tijd) nog met onze familie een weekendje naar Center Parcs kunnen gaan.

Maar genoeg gepraat over waarom ik een tijdje niet geblogd heb, nu ben ik er weer en vandaag wil ik jullie mijn inspiratiebronnen delen.

Gek genoeg zijn er niet echt bekende fotografen waar ik naar opkijk. Ik kan me nog herinneren dat ik in mijn eerste opleidingsjaar fotografie een spreekbeurt moest maken over een bekende fotograaf. Die kon ik kiezen uit een lange lijst namen waarvan ik van de meeste begot niet wist wie ze waren. Ik heb er me nooit echt mee bezig gehouden met wat anderen fotografeerden. Ik kan wel helemaal opgaan in een foto maar ik hoef er niet perse bij te weten wie die foto nu gemaakt heeft. Voor mijn spreekbeurt koos ik voor Henri-Cartier Bresson trouwens. Een (ondertussen overleden) reportagefotograaf die erom bekend stond om op exact het juiste moment zijn foto’s te maken.

Waar ik wel naar opkijk, of beter gezegd ‘in kijk’ zijn, zoals jullie ondertussen allemaal al weten, kookboeken! En dat zijn dus mijn inspiratiebronnen. En dan wordt ik dus meer geïnspireerd door de auteur van het boek dan van de fotograaf. Beetje raar, I know.

Twee wil ik er zeker met jullie delen.

De eerste is Yotam Ottolenghi. Yotam is, eigenlijk nog maar vrij recentelijk, een bron van inspiratie voor mij omwille van zijn kookkunsten en zijn kookstijl. Nog niet zo lang heb ik enkele boeken van hem in huis (dankjewel schoonouders 😉) waar ik eindeloos door kan bladeren, genietend van de prachtige foto’s. Het spreekt voor zich dat ik zijn boeken niet enkel gebruik om in te bladeren maar dat ik zijn recepten dus ook tot in mijn keuken breng. Smaakvol eten is een understatement!

Mijn tweede bron van inspiratie volg ik al wel een tijdje langer en dat is de Australische Donna Hay. Sinds vandaag heb ik haar nieuwste boek in huis en ik kan niet wachten om iets te maken uit ‘Everyday Fresh. Ik beloof dat ik het dan ook met jullie zal delen 😊.

Niet enkel zijn haar gerechten heerlijk om te eten (vooral haar zoete recepten) maar de fotografie in haar boeken is ook om vingers en duimen van af te likken. Ik ga dus niet actief op zoek naar welke fotografen er aan haar boeken meewerken. Ik weet enkel dat ik de fotografiestijl uit haar boeken enorm kan waarderen.

Daarom ging ik vanochtend aan de slag om zelf eens die fotografiestijl uit te proberen.

Wat denken jullie? Voor een eerste poging, geslaagd of niet? Let me know

Groetjes

Stay safe

Ken

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter