9 december 2020

Mijn eerste cover


Een tijdje geleden, van mijn werkgever nota bene, of ik foto’s kon maken van een brood. Euhm, zal wel zijn dat ik dat kan, kom maar op met dat brood.

Paniflower had een nieuw recept ontwikkeld voor hun 7-granenbrood, met de toepasselijke naam het 7-graantje. Om hun vernieuwde brood te promoten werd er advertentieruimte gekocht bij een vakblad voor bakkers. En niet zomaar advertentieruimte, ze kochten gelijk de cover. Toen Paniflower mij vroeg om de foto hiervoor te maken was ik helemaal blij en dolenthousiast natuurlijk. Een foto van mij op de cover van een magazine, wie zou er niet blij van worden…

Ik wilde natuurlijk mijn uiterste best doen om mijn klant een beeldige foto af te leveren die zeker coverwaardig was dus ik ging gelijk aan de slag met de voorbereidingen voor deze shoot. Ik surfte het internet af en ging op zoek naar foto’s van brood om me te inspireren en maakte hier een moodboard van. Ik keek al mijn materiaal na om er zeker van te zijn dat alle batterijen opgeladen waren en dat ik genoeg opslagruimte had om alle gemaakte foto’s op te slaan. Check!

De shoot ging door bij Paniflower zelf en verliep heel gemoedelijk. Ik werd bijgestaan door iemand van de marketingafdeling en samen bedachten we leuke concepten en composities om het brood fris en modern op de foto te krijgen. De tijd vloog voorbij en voordat ik het doorhad waren we al enkele uren verder. Met een berg aan foto’s ging ik weer naar huis en begon ik aan de fotobewerking. Dat nam ook nog enkele uren in beslag maar het resultaat mocht er wat mij betreft zijn. Ik kon een deftig aantal foto’s aan mijn klant bezorgen waaruit zij de keuze hadden welke ze als coverfoto zouden gaan gebruiken.

Toen zat mijn werk erop en nam de marketing van Paniflower het over. Die stuurden hun gekozen foto naar het grafisch bureau en die maakten de cover op. En die zag er uiteindelijk dus zo uit.

De feedback die ik van mijn klant kreeg was heel positief. Mijn klant blij en ik blij dus missie geslaagd. Voor mezelf als fotograaf was dit weer een geweldige ervaring waar ik weer een hele hoop van heb bijgeleerd. Wat ik natuurlijk meeneem naar mijn volgende klant.

Hop, en nu allemaal dat 7-graantje gaan kopen!

Joew

Stay safe

Ken

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter