9 juli 2020

Kritiek op mijn foto’s door… mezelf

Hebben jullie dat ook wel eens, dat je iets doet of maakt waar je op dat moment wel blij mee bent maar later als je vanaf een afstandje daar weer naar kijkt dat je daar toch enkele kritische opmerkingen bij maakt?

Wel, je bent niet alleen. Ik heb dat dus ook, regelmatig zelfs. Zelfkritiek heet dat. En daar is op zich niks mis mee zolang je niet overmatig zelfkritisch bent. Dan gaat het een negatief effect hebben op je gezondheid. En dat willen we niet hé?

Maar af en toe jezelf bekritiseren zorgt ervoor dat je scherp blijft, dat je  jezelf verbeterd en zelfs dat het je grenzen kan verleggen.

Ik ben zelfkritisch in de foto’s die ik maak. In deze blog ga ik een aantal foto’s van mezelf delen waar ik op zich wel blij mee ben maar waar ik toch van vind dat ze beter kunnen.

Zoals deze eerste:

  1. Aardbeiflappen met crunchy korst:

Op zich geen verkeerde foto, door de witte onder- en achtergrond zou het zo in een bakkersatelier gemaakt kunnen zijn (terwijl het gewoon in mijn woonkamer gemaakt is). De deegroller is een leuke toevoeging omdat ik de flappen hiertegen kan leggen en de foto wat diepte en hoogte geeft. De kruimels en gehakte nootjes maken het beeld ook wel interessanter. Tot zover de goede punten, haha. Wat mijzelf aan deze foto stoort is het feit dat je niet kan zien dat  dit aardbeiflappen zijn. Het kunnen net zo goed appel- of kriekenflappen zijn. Als ik ook maar één van die flappen door had gesneden dan hadden jullie een veel duidelijker beeld van de vulling gekregen. Dan had er ook een extra kleur in de foto gezeten wat het beeld nog interessanter had gemaakt. Werkpuntje voor de volgende keer dus 😊.

  1. Plaattaart Italian style met ricotta, pesto en tomaat

Deze foto van mijn laatste instagrampost vonden velen van jullie er erg smakelijk uitzien. En terecht, want het is een heerlijk lunchgerecht. Dank jullie wel voor de leuke commentaren hierop, erg fijn om die te lezen. Het recept van deze bladerdeegtaart is door jullie gevraagd en komt een van de dagen ook online, whoohoo! Erg leuke foto met heel veel rode en groene kleuren (kleuren die mekaar perfect aanvullen) wat de foto erg appetijtelijk maakt. Wat ik persoonlijk veel minder appetijtelijk vind is de kleur van de gebakken pesto. In mijn ogen is die te bruinig. Het klinkt misschien muggezifterig maar ik had liever een frisser groen in de foto gezien, hetzelfde groen als die van de pesto in het schaaltje. Dus als ik hem nog eens maak dan doe ik er pas pesto op als de taart afgebakken is 😊.

Zo, dit waren mijn kritische opmerkingen op mijn eigen foto’s. Puntjes waar ik steeds van bijleer. En met die opgedane kennis ga ik weer met een beetje meer ervaring mijn volgende fotoshoot in.

Hebben jullie ook kritische opmerkingen op mijn foto’s? Of vinden jullie ze net heel leuk? Laat het me gerust weten, met veel plezier lees ik jullie toevoegingen hierop.

Joew

Stay safe

Ken

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter