15 juli 2020

Investeren in de toekomst

Vele jaren heb ik met een ‘bescheiden’ Sony a6000 rondgelopen. Dit was mijn eerste camera en tevens ook de camera mij overhaalt heeft om mijn kennis van fotografie te vergroten. Een heel leuk ding was het. Goedkoop maar kwalitatief toch voldoende, zeker voor een beginner. Compact en licht ook. Kortom, een camera die je makkelijk en snel overal mee naartoe kunt nemen.

Ik heb hem ingeruild…

Ik groei steeds meer als fotograaf. En mijn materiaal moet mee groeien. Met die Sony a6000 had ik het gevoel dat ik tegen mijn groeigrens zat, dat ik er alles uit heb gehaald wat erin zat. Op professioneel gebied kan dat beestje ook amper mee, daar is hij volgens mij ook nooit voor gemaakt. Als professional heb je toch die kracht van een professioneel toestel nodig.

Daarom leek het me wenselijk om te investeren in een nieuw toestel. Een camera met toekomstperspectief. Een camera die me toelaat om terug te groeien en te blijven groeien. Een camera met power!

Ik ben ooit begonnen met Sony en wilde hier ook bij blijven. Niet dat ik zo merk gebonden ben maar het komt mijn workflow ten goede als ik al bekend ben met het merk.

Na lang twijfelen tussen twee verschillende modellen viel mijn keuze uiteindelijk op de Sony A7RIII, het derde model van de A7R reeks waarbij de R voor Resolutie staat. Deze camera heeft 42.2 megapixels, wat ontzettend veel is.  Ik heb voor deze camera gekozen omdat ik mijn foodfoto’s en mijn klanten hun (food)foto’s met een uitmuntende resolutie wil maken en bekijken. Foto’s worden haarscherp weergegeven en meer megapixels geeft mij de mogelijkheid om, als het mij gevraagd wordt, grotere fotoprints te leveren.

Een camera waar ik nu al van weet dat ik er heel veel plezier aan ga hebben, hard door ga groeien en vele avonturen mee ga beleven.

Kom maar op met die toekomst, mijn camera en ik zijn er klaar voor!

Joew

Ken

Stay safe

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter