18 november 2020

Ik had een fotoshoot op locatie


Afgelopen vrijdag had ik een shoot op locatie. Ik mocht foto’s gaan maken bij hotel/restaurant De Secretaris in Overpelt. Om mijn portfolio uit te breiden zodat er niet enkel foodfoto’s in staan vond ik het wel een leuk idee om interieurs van restaurants te gaan fotograferen. Zo fotografeer ik toch eens wat anders maar blijf ik wel bij mijn leest: Culinaire fotografie.

Via sociale media had ik een bericht verspreid met de vraag of er restaurants interesse hadden in zo’n shoot. En ja hoor, die waren er zeker. Ik heb hele leuke reacties gekregen op mijn bericht waarvan de meeste (voorlopig) op niks uit zijn gedraaid (I’m looking at you Covid-19). Wegens tijdelijke sluiting of voorlopige reorganisatie omwille van take away bleek het vaak niet handig te zijn om interieurfoto’s te maken van sommige restaurants.

Gelukkig was daar nog hotel/restaurant De Secretaris. Daar was ik meer dan welkom, en dat voelde ik ook. Ik werd hartelijk door Kristel ontvangen en kreeg gelijk hun prachtige zaal te zien waar alle tafels mooi ingedekt waren. Na daar even rondgekeken te hebben en wat eerste ideeën te hebben opgedaan kreeg ik ook nog een rondleiding door het hotel. Ze hadden namelijk ook graag foto’s van enkele van hun kamers.

En toen kon ik aan de slag. Te beginnen in hun restaurant uiteraard. Ik kon wel voor dagen blijven fotograferen daar. Telkens zag ik weer een andere interessante hoek om in te fotograferen en ik werd overladen met meer ideeën om mezelf en mijn camera te positioneren. In de hotelkamers was dit al net hetzelfde. Ik zat in een supergoeie flow en de tijd vloog voorbij.

Nadat ik enkele uren aan het fotograferen ben geweest en ik al erg blij was met mijn gemaakte foto’s kwam de verrassing van de dag: Er was eten voorzien en er was ook aan mij gedacht. Ik mocht blijven eten als dank voor de gemaakte foto’s. De kok van De Secretaris had een nieuw take away menu samengesteld waar ook foto’s van gemaakt moesten worden. Dat moet je aan mij geen twee keer vragen natuurlijk, haha. Ik stelde mijn camera op en legde gerecht per gerecht vast. Tussen de foto’s door werden deze heerlijke gerechten met veel smaak door yours truly opgesmuld. Op deze foto’s is een carpaccio van hert met ras el hanout en gerookte sjalot te zien. en een appeltaart met slagroom. Super lekker!

Na deze fijne culinaire dag keerde ik met een voldaan gevoel en een goed gevulde geheugenkaart weer huiswaarts. En onderweg schreef ik in mijn hoofd al deze blog.

Met dank aan De Secretaris voor de leuke samenwerking. Tot snel nog eens!

http://www.desecretaris.be/

Yoew

Stay safe

Ken

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter