2 september 2020

Het schilderen van een eigen backdrop


Er wordt geschilderd in mijn appartement. De muren krijgen weer een frisse witte kleur. Een tijdje geleden had ik een zwaar lek in mijn badkamer. Om bij het lek te kunnen komen zag de loodgieter geen andere optie dan het bad te moeten uitbreken om het lek deftig te maken. Mits overleg met de huisbaas (want ik ben huurder) werd besloten om gelijk heel de badkamer aan te pakken en te vernieuwen. Nieuwe leidingen, nieuw bad, nieuwe wastafel,… Alles werd aangepakt. En daar kwam nogal wat werk bij kijken. En tijd, vooral veel tijd heeft het gekost want het heeft ontzettend lang geduurd vooraleer er een beetje schot in de zaak kwam, maar ja…

Nu zijn de werken bijna ten einde en begin ik stilaan het eindresultaat te zien. Binnenkort kan ik dus in alle rust genieten van mijn nieuwe badkamer. Maar eerst is de schilder nog bezig. Mijn huisbaas besloot ook om nog enkele andere muren te laten schilderen buiten de badkamer. Dus de schilder is op dit moment van schrijven druk in de weer met z’n roller en kwast. En als hij creatief bezig is, dan ik ook

Dus ik ben ook aan het schilderen gegaan. Niet aan de muren maar ik besloot om een eigen backdrop te maken. En een backdrop wordt vaak gebruikt door food- en productfotografen om iets op- of voor te zetten. Je hebt ze op mijn foto’s ook al voorbij zien komen, die onder- en achtergronden. Ze zijn bedoeld om je foto meer sprekend en interessanter te maken. Als je ze goed gebruikt (ze moeten het onderwerp complementeren) maak je je beeld er erg krachtig mee.

Ik heb er al enkele in huis, de meeste heb ik gekocht maar heb er ook al enkele zelfgemaakt. Maar ik wil er dus nog meer. Ik wil wel een medium collectie backdrops in mijn bezit hebben. Ze komen altijd wel van pas en ze zijn verassend makkelijk zelf te maken. Al wat je nodig hebt is plaatmateriaal (ik koos mdf), verschillende kleuren acrylverf en een keukensponsje. Het is wel handig om dezelfde tinten kleur te kiezen voor het mooiste resultaat. Ik ging vandaag voor grijstinten (ook wit en zwart).

En dan begint het leuke werk. Je giet je verf in kleine hoopjes bij elkaar en met het sponsje dep je voorzichtig de verf uit elkaar. Best niet te haastig en te grof tewerk gaan, anders ga je de kleuren teveel mengen met elkaar en schiet je over met een egaal geverfde plaat. En je wil net dat je de verschillende kleuren kan zien. Als je dept ipv veegt krijg je ook een mooie structuur in je kunstwerk. En meer is het niet. Het heeft me een 20-tal minuutjes gekost om de plaat te beschilderen.

Ze ligt nu te drogen dus ik kan ze nog niet inzetten in m’n foodfotografie. Ik laat trouwens ook de schilder nog even zijn werk doen vooraleer ik m’n camera weer uit m’n tas pak. Als m’n appartement klaar en weer helemaal op orde is dan is de backdrop testen het eerst wat ik doe.

Wordt vervolgd…

Joew

Stay safe

Ken

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter