16 september 2020

Het hoeft niet altijd ‘food’ te zijn, toch?


De laatste tijd zijn er vrij weinig posts van mij op Instagram en andere media verschenen. En dat is uiteraard met een reden. Een aantal zondagen geleden had ik namelijk een klant. Omdat het een van mijn eerste klanten was wilde ik hier wel de nodige tijd in steken. En aangezien het een betalende klant betrof moest mijn eigen portfoliowerk maar even wachten vond ik.

Mijn klant was een familie die hun (plus)ouders wilde verrassen met een shoot voor hun 60ste verjaardag. Geen gemakkelijke klus als je ook nog eens de covid maatregelen zo goed mogelijk wil naleven. Maar mits een goede voorbereiding en het nodige denkwerk leek dat allemaal wel te organiseren. Wij fotografen zijn creatieve mensen dus zelfs een groepsfoto met voldoende afstand tussen de families bleek een s(c)hot in de roos.

Desondanks mijn voorliefde voor culinaire fotografie vond ik het toch ook enorm leuk om mensen te fotograferen. Zelfs kinderen voor mijn lens zetten vond ik geweldig (wie had dat gedacht van mij, hahaha). Zo au naturel dat die zijn, helemaal top!

Dus de voorbereiding ging vlotjes, de shoot ging vlekkeloos en met de nabewerking had ik ook heel veel lol. Zo beleefde ik het plezier en de vreugde weer van de familie die zichtbaar van het hele gebeuren aan het genieten was. Ik heb mijn tijd in het nabewerken gestoken zodat ik mijn klant een heleboel prachtige herinneringen kon afleveren.

Dat afleveren heb ik begin deze week gedaan. Niet veel daarna begon ik van mijn klant complimenten te krijgen en zag ik enkele foto’s op hun social media verschijnen. Met de vele likes en comments als gevolg. Ik moet eerlijk zeggen dat dat wel wat met me doet. Het is ontzettend leuk om die positieve feedback van mijn klant te krijgen en te weten dat ze genieten van de ontvangen foto’s. Daar doe je het als fotograaf toch voor een groot deel voor, om die erkenning voor je werk te krijgen. Die leuke commentaren op de online kanalen van mijn klant zijn ook erg prettig om te lezen.

Nu blijft mijn passie toch nog steeds bij het culinaire liggen maar ik wil me zeker open blijven stellen om meer van dit soort fotografie uit te oefenen.

Bij deze roep ik dan ook voor mezelf uit dat ik allround fotograaf ben met een passie voor culinaire fotografie. En te boeken voor jouw volgende familie- of koppelshoot.

Bel me

Joew

Stay safe

Ken

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter