17 juni 2020

Groeien door te krimpen

Jullie kennen mijn instagrampagina wel, toch? Voor wie hem niet kent, je kan het hier vinden

Jullie geweldig fijne mensen die mij al lang actief volgen kunnen vast beamen dat er in mijn feed al wel aardig wat foto’s staan, dat vind ikzelf namelijk ook. Foto’s die ik met heel veel plezier genomen en gepost heb. Het zijn eigenlijk allemaal herinneringen geworden aan verschillende uitstapjes, wandelingen en shoots.

Ik begon dit account toen ik net mijn eerste systeemcamera met verwisselbare lenzen had gekocht en toen had ik er bewust voor gekozen om geen smartphonefoto’s te posten en dus enkel maar resultaten te delen die uit mijn systeemcamera kwamen. Met simpelweg de reden dat mijn smartphone toen een hele crappy camera had en mijn systeemcamera dus kwalitatievere foto’s kon maken. Mijn accountnaam was toen nog @project.foto, omdat ik met dat Instagram account begonnen was als leuk projectje. Ondertussen ben ik dat leuke projectje aan het ombouwen tot een meer gestructureerd en overzichtelijker account wat ik mee kan inzetten in de professionele onderneming waar ik binnenkort mee start. Een tijdje geleden veranderde ik mijn accountnaam naar @kenstoffelsfotografie. Wat veel persoonlijker klinkt dan @project.foto.

Maar daar stopt het niet. Ik heb nog een verbouwing aan mijn account gepland. Een grotere verandering dan die naamsverandering trouwens. Ik heb namelijk beslist dat ik zo goed als al mijn foto’s, die nu op mijn feed staan, te verwijderen. Klinkt wel drastisch, niet? En toch voel ik me er goed bij.

‘Maar waarom toch?’ Hoor ik jullie nu snikkend zeggen. Of ‘Waarom begin je dan geen nieuw account?’

Lezers van mijn vorige blog weten dat ik mijn toewijding heb gelegd in het fotograferen van ‘food’ en het is dan ook maar logisch dat ik mijn Instagram account (en later ook mijn website) opbouw aan de hand van dit thema. Dat geeft mijn account meer structuur en uniformiteit. Dat maakt dat er geen ruimte meer is voor mijn reeds geposte foto’s (die niet onder het thema ‘food’ vallen) en deze dus moeten verdwijnen. Ontspullen op Instagram zullen we het noemen. ‘Groeien door in te krimpen’. Is dat al een dingetje trouwens?  Anders maken we daar een hashtag van ofzo. Dan kan die quote viral gaan, haha!

Ik ben wel tevreden met de naam van mijn account dus die wil ik gewoon behouden en daarom ga ik geen ander account voor mijn foodfotografie beginnen. Ik blijf trouwens van mening dat er kwalitatief nog grote verschillen zijn tussen smartphonecamera’s en foto’s gemaakt met een camera. Maar ik heb nu een nieuwere en betere smartphonecamera en ik denk er toch over na om af en toe eens een foto te posten gemaakt met mijn telefoon. Waarom niet uiteindelijk hé 😉

Wat vinden jullie eigenlijk van dit plan van aanpak? Wie kan er zich in vinden en voor wie is het een beetje te controversieel? Laat het me gerust weten, ik ben heel benieuwd naar jullie feedback.

Toegegeven, alles wissen en een nieuw fotobestand aanmaken is wel een grote stap vind ik. Meer dan 250 fijne herinneringen aan de kant schuiven en opnieuw beginnen. Maar zoals ik al zei, ik voel mij er goed bij. Het klinkt misschien een beetje zweverig voor mijn doen maar ik ben ervan overtuigd dat het loslaten van het verleden mij een mooier toekomstperspectief zal geven. Alleszins een lekkerder want in de toekomst is er alleen FOOD, FOOD en nog eens FOOD!

Joew

Stay safe

Ken

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter