6 januari 2021

Goed begonnen is half gewonnen


Allereerst wil ik ieder van jullie het beste wensen voor dit 2021. Net zoals 2020 zal dit jaar ongetwijfeld interessant en uitdagend worden voor elk van ons. Vandaag een jaar geleden had niemand (maar dan ook echt niemand) gedacht dat de rest van het jaar eruit zou gaan zien hoe het eruit is komen te zien. Dus wie zal het zeggen hoe dit jaar zal verlopen en hoe de wereld er over één jaar uit zal zien. Niemand weet het weer, tijd zal het uitwijzen. Ik vind het alleszins leuk om over na te denken. Het maakt me heel benieuwd naar het aankomende jaar en waar ik binnen een jaar sta, op persoonlijk en op professioneel vlak.

Ik ben niet zo van de goede voornemens maar ik hou er wel van om met nieuwe dingen te starten na een jaarwisseling. Of om oude dingen die ik wat aan het verwaarlozen was terug nieuw leven in te blazen. Zo heb ik het er de laatste maanden van 2020 goed van genomen wat eten en snoepen betreft (zie mijn brownie-recept) en het hardlopen wat ik als compensatie daarvoor doe, liet ik toch hangen merkte ik. Tijd dus om daar weer verandering in te brengen. Het was al in de ochtend van 1 januari dat ik mijn hardloopschoenen aantrok en een rondje ging joggen. De toon was gezet! Diezelfde dag nog ging ik met mijn vriendin een flinke wandeling van bijna 10km doen. En een dag later deden we weer zo’n prachtige lange wandeling. En als fotograaf zijnde kon ik het natuurlijk niet laten om enkele mooie sfeerbeelden van onze wandelingen te maken.

Sportief gezien ben ik dus goed begonnen dit jaar, we zijn nu 6 januari en ik heb al bijna 20km gewandeld en al iets meer dan 20km hard gelopen. De uitdaging is nu om dit vol te houden. En m’n vibe zit goed op dit moment dus ik zie het helemaal goed komen.

Op professioneel vlak moet ik er toch weer even inkomen. December voelde als een maand vakantie van mijn onderneming. Wat op zich wel lekker was maar het is toch tijd om er weer volop voor te gaan nu. Ik heb tenslotte in m’n vorige blog (lees hier) enkele doelen gesteld voor 2021 en die wil ik wel behalen natuurlijk. Om mij daarbij te helpen heb ik mezelf een planner aangekocht. Yes inderdaad, een planner. Iets waar ik mezelf eigenlijk nooit mee zou zien werken. Ik ben altijd van het onthouden geweest. Maar als je vele dingen moet onthouden dan ben je nogal snel het overzicht kwijt. En het lijkt me, zeker als ondernemer, handig om dat overzicht te bewaren. Dus ik leer nu die planner gebruiken en schrijf mijn taken en to-do lijstjes netjes op in m’n planner.

Ik ben ook steeds aan mijn portfolio aan het werken en heb voor mezelf de afgelopen dagen 2 fotoshoots thuis gedaan waar hopelijk enkele portfoliowaardige foto’s tussen zitten.

Nieuwe ondernemende ideeën en fotografische wensen komen stelselmatig in me op die ik alle tijd gun om te rijpen zodat ik daar op het voor mij juiste moment de vruchten van kan plukken. Hou me dus goed in de gaten om samen met mij mee te maken wat 2021 voor mij in petto heeft. Ik ben in ieder geval goed begonnen, en dat is zoals jullie weten: half gewonnen.

Joew

Stay safe

Ken

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter