6 juni 2020

Foodfotografie

Hey psst, jij daar! Ja jij! Wil je graag een geheim weten? Je kan toch zwijgen hé? Dit moet nog niet uitkomen hoor, daar ben ik nog niet klaar voor! Nu twijfel ik weer of ik het je wel zou zeggen…

Ach fuck ik, ik doe het gewoon, ik vertel het je. Het laatste wat ik wil is geheimen hebben voor jou.

Komt ie: Ik droom van een eigen kookboek. Een kookboek vol met mijn favoriete recepten gecomplementeerd met mijn eigen foto’s.

Daar, ik heb het gezegd, nu ken je alvast één van mijn dromen. En nu dat het ‘out in the open’ is geeft het mij allereerst de ideale drive om mij voor de volle 100% in te gaan zetten en mijn droom in vervulling te laten gaan. En ten tweede is het een leuk opstapje naar het onderwerp van vandaag: Foodfotografie.

Omdat eten en fotografie tot mijn grootste passies behoren hoefde ik niet lang na te denken om deze twee te combineren.

En daar bouw ik op dit moment een specialisatie in uit, want zeg nu zelf, is eten niet geweldig? Ik vind van wel, en wel om volgende redenen:

  • Eten is één van onze belangrijkste lichamelijke behoeften
  • Eten is de brandstof waar ons lichaam op draait
  • Eten geeft ons energie
  • Eten geeft ons comfort
  • Eten is lekker
  • Eten is er in alle vormen, maten, gewichten, kleuren en geuren
  • Eten is meestal enorm fotogeniek

Terwijl al deze punten belangrijk zijn gaat er voor mijn fotografie een lichte voorkeur uit naar de twee laatste.

We kennen allemaal de kookboeken en –magazines waarin en de receptenpagina’s op internet waarop foto’s staan van de lekkerste gerechten waar je spontaan van begint te watertanden. Wel, die foto’s wil ik dus ook maken. En niet enkel om voor mijn eigen toekomstig kookboek te gebruiken, maar vooral om jou als kijker te overtuigen dat jij net dat recept moet maken dat je op internet of in dat andere kookboek gevonden hebt. Of dat je net daar moet gaan eten waar dat recept op het menu staat. Als ik jou kan doen watertanden met mijn foodfoto’s dan ben ik goed bezig

Ik kan zeggen dat ik er al aardig wat van weet en het blijft een super interessant leerproces waar ik mezelf elke dag  met volle goesting weer helemaal instort

Een kleine kijk op de tools die gebruik om bij te leren:

  • Ik leer via alle mogelijke online platformen bij over foodfotografie (Youtube, Skillshare, online (personal) trainingen)
  • Ik lees veel over mijn geliefkoosd onderwerp
  • Ik kijk aandachtig naar de prachtige foto’s in kookboeken en –magazines
  • Pinterest
  • Websites en blogs van andere foodfotografen

Het lukt me altijd om uit bovenstaande lijst de nodige inspiratie te halen en zelf aan de slag te gaan en dat brengt me gelijk bij mijn belangrijkste leertool:

  • Zelf doen en experimenteren

Je kan naar foto’s kijken en inspiratie opdoen zoveel je wil, als je die inspiratie dan niet in de praktijk omzet dan leer je nog niks. Daarom heb ik mijn camera ook zoveel mogelijk vast, maak ik zoveel mogelijk foto’s en leer ik al doende weer meer bij.

Totdat ik voldoende foto’s en recepten heb om mijn kookboek samen te stellen. Zou jij hem kopen?

Joew

Stay safe

Ken

 

 

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter