26 augustus 2020

De fotoshoot van vandaag

Het is weer woensdag vandaag, wat wil zeggen dat ik mijn ‘vrije’ dag heb vandaag. Je ziet de aanhalingstekens wel staan zeker? En waar ze voor staan? Juist, die vrije dag is niet zo vrij als ie eruit ziet. Een dag vrij van mijn voltijdse job, dat wel. Maar wel een dag werken aan mijn onderneming.

Nu ja, werken. Dat zou ik ook tussen aanhalingstekens kunnen zetten want echt werk kan ik dat niet noemen. Het is fantastisch leuk om te doen! En iets wat leuk is is geen werk, toch? Die ondraaglijke hitte van het moment, die maakt het lastig om iets te doen…

Daarom was ik vanochtend al vroeg opgestaan om zolang mogelijk te kunnen werken terwijl het nog te doen was. Vanaf een uur of 11 staat de zon pal op mijn woonkamer en stijgt de temperatuur hier binnen redelijk vlotjes.

Toch heb ik wel werk kunnen verzetten vandaag, zo heb ik potentiële klanten gemaild. Zaken waar ik wel een fotoreportage voor zou willen maken. Ik heb best veel mensen aangeschreven dus fingers crossed op een hele hoop aanvragen binnenkort 😊.

Verder heb ik nog een lekkere cake gebakken vandaag. Ik weet wat je nu denkt hoor: ‘In zo’n temperaturen een cake bakken, goed zot zijt ge dan’. Euhm yup, als het over bakken gaat dan is geen temperatuur mij te hoog. Plus, in my defence, het is een heerlijke frisse zomerse cake geworden met perziken (uit mijn grootvaders tuin trouwens) en frambozen. En laat ik daar nu net wat foto’s van gemaakt hebben die ik met alle plezier met jullie wil delen.

De eerste foto is nogal snel gemaakt. Ik had de cake net uit de oven gehaald en met bakblik en al op een rooster gezet (wat ik al had klaarliggen op mijn tafel). Even de camera erbij nemen, snel compositie bepalen en de foto was genomen.

Met de andere foto’s heb ik wat meer tijd genomen, zeker die met de gestapelde stukken cake. Terwijl die zeer minimalistisch is (hou ik wel van) heb ik toch mijn tijd genomen om mijn compositie en mijn scherpstelling te bepalen. Ik wilde nog net iets extra’s op de foto en dat werd dat koffiekopje op de achtergrond. Waar helemaal geen koffie of andere warme vloeistof inzit maar door een ‘magisch’ (heb je weer zo’n aanhalingsteken) trucje wist ik er toch mooi wat damp vanaf te krijgen.

Zo, genoeg aanhalingstekens gezien en gehoord vandaag, haha.

Willen jullie het recept van deze heerlijk frisse cake? Let me know down below…

Joew

Stay safe

Ken

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter