30 december 2020

2020, wat een jaar


2020 loopt bijna op z’n einde, tijd dus om een persoonlijke balans op te maken van het jaar dat door iedereen zo snel mogelijk wordt vergeten. Ik zeg dat nu zo wel want we hebben allemaal een rampjaar achter de rug maar ik geloof dat het ook goed is om eens terug het voorbije jaar in te duiken en te achterhalen wat er allemaal wel goed gegaan is. We hebben vast ook wel positieve dingen meegemaakt dit jaar, en het helpt om je daaraan op te trekken en die mee te nemen naar 2021. Doen jullie mee? Ok, ik begin:

Als ik mijn 2020 in 3 woorden moet omschrijven dan zijn dat: welzijn, ondernemen en dankbaarheid. Te beginnen met mijn welzijn.

Daar valt al wel wat over te vertellen. Eerst en vooral prijs ik mezelf gelukkig dat ik nog niet al te veel te lijden heb gehad tijdens deze coronacrisis. Ik ben tot nu toe vrij gebleven van de ziekte en van mijn familie, vrienden en kennissen die het wel gehad hebben is iedereen toch nog in leven. Gelukkig maar.

Ik ben ook altijd kunnen blijven werken dus ik heb geen inkomensverlies geleden.

Maar wat voor mij persoonlijk nog belangrijker is dan heel deze bovenstaande crisis is dat ik met trots kan zeggen dat mijn revalidatieperiode na mijn arbeidsongeval zo goed als ten einde is. Voor diegenen die het nog niet weten, in maart 2019 had ik een zwaar ongeval op het werk. Iets met een hand en een werkende machine, heel akelig allemaal. Maar na een maand ziekenhuis en een revalidatie van ruim 1,5 jaar voelde ik geen progressie meer in de functionaliteit van mijn hand. De littekens en de mindere functionaliteit blijven natuurlijk aanwezig, maar echt last heb ik daar niet van. Daarom ben ik op het einde van de zomer gestopt met mijn kinesessies en ik heb nu morgen nog een afspraak met een arts die foto’s gaat maken van mijn hand. Op basis van die foto’s en de doktersverslagen zal ik dan waarschijnlijk een percentage invaliditeit toegekend krijgen.

Het belangrijkste is dat mijn hand zo goed voelt zoals ie kan zijn en dat ik ermee kan doen wat ik graag doe.

En zo komen we naadloos bij mijn volgende woord: ondernemen.

2020 is het jaar waarin ik een zelfstandige onderneming ben gestart. Superspannend, en dat is het nog steeds. Nadat ik deze zomer met glans mijn fotografieopleiding afrondde bij Syntra ben ik gestart als zelfstandige fotograaf in bijberoep. Ik blijf voorlopig ook nog in loondienst werken maar sinds juli ben ik één dag in de week fotograaf. Foto’s maken doe ik nu eenmaal graag, en mensen helpen ook. En als ik dan mensen kan helpen aan foto’s dan heb ik toch wel mijn droomjob te pakken. Er kwam toch wel wat bij kijken bij de start van mijn eigen onderneming, alles is weer nieuw natuurlijk. En zo voelt het nog steeds. Na een half jaar ondernemer in bijberoep te zijn heb ik al wel eens aantal dingen bijgeleerd maar ik ben nog steeds een groentje hoor.

Gelukkig staat 2021 voor de deur, een jaar waarin ik weer vele dingen bij mag leren.

Wat zeker dit jaar al een hoogtepunt was in mijn nieuwe carrière is dat er een foto, gemaakt door mij, op de cover van een bakkersvakblad is gekomen. Op de cover hé!!

Sinds kort ben ik ook lid van een hele leuke ondernemersgroep op facebook en heb ik net mijn eerste online netwerkevent met hen achter de rug. Dat was heel leerrijk en interessant. Dat netwerken ligt me wel volgens mij. Hopelijk kan ik volgend jaar eens in real life een netwerkevent bijwonen.

Dankbaar ben ik voor alles wat dit jaar mij gebracht heeft. De kennis die ik op heb gedaan, de mensen die ik (online) heb ontmoet. Die kleine, korte momentjes met vrienden en familie toen we net een beetje dichter naar elkaar mochten komen. De onlinesamenkomsten met vrienden en familie toen we niet naar elkaar mochten.

Dankbaar ben ik voor alle personen die in mij geloven en mij steun hebben gegeven, voor eender wat, op persoonlijk en op professioneel vlak.

Voor het handvol klanten waarvoor ik dit jaar al met heel veel plezier heb mogen fotograferen.

En voor mijn lieve lief Debby, die er altijd is voor mij. Gelukkig kunnen wij elkaar live blijven zien en elkaar vastpakken deze tijd. Deze situatie zou me anders ongetwijfeld een stuk moeilijker vallen. Dankjewel voor al je onvoorwaardelijke steun dit jaar Debby, je bent de beste.

En dankjewel 2020, voor alles wat je mij gegeven hebt. Je hebt je tijd nu gehad. Op naar een beter jaar!

Om 2021 alvast goed in te zetten heb ik mezelf getrakteerd op een nieuwe ‘zakelijke’ profielfoto. Een zelfportret dat laat zien dat ik goesting heb in het nieuwe jaar. Laat maar komen, ik ben er klaar voor!

Ik wil deze blog graag afsluiten met enkele doelen die ik in 2021 wil bereiken:

– Een nieuwe website (laten) bouwen

– Meer zichtbaar zijn op social media

– €10.000 omzet halen met mijn bijberoep

– Een stabiel netwerk opbouwen in België en Nederland

Dus eind 2021 kom ik hierop terug met jullie en dan kunnen we eens bekijken of ik al deze doelen heb kunnen bereiken.

Voor nu wens ik jullie allemaal fijne feestdagen, vier goed maar vier veilig. En alvast de allerbeste wensen voor 2021.

Joew

Stay safe

Ken

RECENT POSTS

    Laat een reactie achter